Shutters

Shutters zijn al eeuwen geleden bedacht door de oude Grieken om de hoeveelheid zonlicht te kunnen regelen. Vandaag de dag zien we ze nog steeds in het straatbeeld. En met reden, want shutters zijn naast praktisch ook bijzonder sfeervol.

Houtsoorten
Shutters worden onder andere gemaakt van Basswood (lindehout). De shutters zijn leverbaar in de 18 lak- en 32 beitskleuren. Daarnaast kunnen ze in vrijwel alle RAL- en NCS-kleuren worden geleverd. De lamellen van de shutters worden gemaakt van kwartiersgezaagd Basswood (lindehout). Deze methode van zagen zorgt voor een mooie houtstructuur en beperkt kromtrekken tot een minimum.

De lamellen zijn leverbaar in vier breedtes: 47 mm, 63 mm, 89 mm en 114 mm

Vouwrailsysteem
Met een vouwrailsysteem kunt u de panelen 90 graden draaien en ze 'samengevouwen' opzij schuiven. Het openen en sluiten van de shutterpanelen gaat dan erg soepel, vooral bij grote raampartijen.

Schuifrailsysteem
Bij een schuifrailsysteem scharnieren de panelen niet. U schuift ze in hun geheel naar de zijkant waardoor het ene paneel achter het andere verdwijnt. Handig bij obstakels zoals een radiator waarachter de shutters bevestigd zijn.

Speciale vormen
Shutters zijn zeer geschikt voor diverse toepassingen. Naast bij rechte ramen, kunnen de shutters ook worden toegepast bij ramen met speciale vormen, (openslaande) deuren, in een kastenwand of als roomdivider. Rond, schuin, getoogd… onze shutters zijn bij uitstek geschikt voor ramen met afwijkende vormen.
De bijzondere vorm van het raam blijft zichtbaar, maar het licht kan toch worden geweerd. Shutters kunnen tevens op of voor het draaikiepraam worden gemonteerd.
Ook bij dakramen kunnen ze op het raam worden bevestigd.

Voor meer informatie en prijzen, neem vrijblijvend contact met ons op.

Meten & vakkundige montage
Onze vakkundige monteurs nemen de maten, als extra service, exact bij u op zodat u verzekerd bent van de juiste maatvoering. Het monteren van de shutters zullen en kunnen zij dan ook deskundig uitvoeren.

© 2024 Knijnenburg Producties